2014-01-26 17:16:51• hírek • Szatmár.ro

VSK: vereség Brassóban

A VSK női kosárlabdacsapata három pontos vereséget szenvedett a Brassói Olimpia otthonában.

Kikapott ugyan 3 ponttal a VSK Brassóban, de ez nem okoz különösebb gondot - a szatmári lányok ugyanis összesítésben így is hat ponttal jobbak a Brassóiaknál, így sikerült megtartani a rájátszásba-jutást jelentő hatodik helyet.

Ami a szombati mérkőzést illeti, a VSK az elején 8:2-re elhúzott, de a házigazdák kiegyenlítettek. A szatmáriak viszont újra erőre kaptak, 14 pontos előnyt szerezve az első negyed végére. A folytatásban 17:32-re is vezetett a VSK, de aztán egy kosárszegény időszak következett Éles Péter lányai számára. Ezt kihasználták a hazaiak, a második negyed vége előtt egyenlítettek is, a VSK-nak végül két pont előnnyel zárult a játékrész. A harmadik negyedben átvette a vezetést az Olimpia majd tíz pontra is elhúzott. A negyedik negyedben a szatmáriak végül 3 pontra faragták le a hátrányt.

"Érdekes volt a végjáték, hiszen három pont hátránynál a kosárarányra is kellett gondolnunk, ezért pedig nem is kockázattuk meg, hogy kiegyenlítsünk, mert akkor a hosszabbításban fennállt volna a lehetőség, hogy többel kapjunk is mint kilenc pont. Ebben az esetben pedig az alapszakasz végi összevetésben a brassóiak jobbak lettek volna" - magyarázza az edző.

Nemzeti Liga, 15. forduló: Brassói Olimpia - Szatmárnémeti VSK 70:67 (14:28, 24:12, 21:10, 11:17)
A szatmári pontszerzők: Orosz 22, Jones 18, Tarta-Laza 9, Wampler 6, Adi 4, Ivan 3, Cutaş 3, Voica 2.
További eredmények: Kolozsvári U - Rapid 82:86, Marosvásárhelyi Nova Vita - Craiovai SCM 82:61, Nagyváradi CSM  - Galaci Phoenix 86:58, Sepsiszentgyörgyi ACS Sepsi SIC - Alexandriai CSB Teleorman 84:45, Targovistei CSM - Gyulafehérvári CSU 46:56, Temesvári BCM Danzio - Aradi BC ICIM 49:76.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: